Overslaan en naar de inhoud gaan

Geitenmelk, de intense smaak van de natuur

Geitenmelk of koemelk?    

Geitenmelk is minder bekend dan koemelk, maar heeft tal van voordelen voor de gezondheid. Net als koemelk is geitenmelk rijk aan essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vitaminen en mineralen die noodzakelijk zijn voor de goede werking van het lichaam van klein en groot.

Waarin verschillen ze?

  • Het vetgehalte van geitenmelk is van de beste kwaliteit en zorgt bijgevolg voor een vlotte vertering. Het lactosegehalte is even hoog als dat van koemelk. 
  • De smaak van geitenmelk is uitgesprokener dan die van koemelk. Proeven is de boodschap, want deze melk is echt heerlijk! 
 
 
Meer weten?

Ga de test over Geitenmelk aan !

Is geitenmelk aanbevolen voor niet-vleesetende personen?

Quiz N°1
  1. Ja
  2. Nee
Bravo !

Geitenmelk is een interessante bron van zink voor personen die geen vlees eten. Deze zink word bijzonder goed geabsorbeerd dankzij de aanwezigheid van lactose en eiwitten. Deze zorgt voor een goede lichaamsfunctie.

Dit is onjuist

Heeft geitenmelk dezelfde kleur als koemelk?

Quiz N°2
  1. Ja
  2. Nee
Bravo !

De wittere kleur van geitenmelk in vergelijken met koemelk wordt veroorzaakt door de afwezigheid van caroteen.

Dit is onjuist

Kan geitenmelk allergeen zijn?

Quiz N°3
  1. Ja
  2. Nee
Bravo !

De reputatie van geitenmelk op gebied van allergieën mag zeker relativiseerd worden. Alle experts zijn het enigszins eens : geitenmelk veroorzaakt niet meer allergieën dan een andere melk.

Dit is onjuist

Ik ben allergisch voor lactose. Mag ik geitenmelk drinken?

Quiz N°4
  1. Ja
  2. Nee
Bravo !

Het lactosegehalte in geitenmelk is identiek aan deze van koemelk (ongeveer 45g/liter). Personnen die aan lactose-intolerantie lijden, en niet het nodige enzym hebben die helpen bij het verteren (lactase), kunnen eveneens geitenmelk niet verteren.

Dit is onjuist