Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerstrecept

Zeer gemakkelijk
2h
Goedkoop

Kerstrecept

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr pure zwarte cacaochocolade
  • 180 gr boter
  • 180 gr fijne suiker (splits de suiker in twee, zie bereiding)
  • 4 eieren
  • 2 snufjes zout
  • Voor de versiering :
  • bloemsuiker
  • seizoensvruchten
  • Een glas melk Lactel Nr1

Voor de bereiding van het recept Kerstrecept, volg deze stappen:

  1. Verwarm uw oven voor op 165°C.
  2. Smelt uw chocolade en boter “au bain-marie” en voeg een snufje zout toe.
  3. Scheid de eiwitten van de eidooiers.
  4. Doe de dooiers en de helft van de fijne suiker (90 gr) in een kom en klop tot het mengsel wit wordt.
  5. Klop in een mixer het eiwit stijf en voeg een snufje zout toe.
  6. Zodra de eiwitten stevig zijn, voeg de andere helft van de suiker (90 gr) toe en meng gedurende 1 tot 2 minuten om een meringue aspect te krijgen.
  7. Voeg de boterchocolade toe aan het mengsel eigeel/suiker en meng goed.
  8. Voeg voorzichtig en geleidelijk de eiwitten toe aan de rest van het mengsel. Om dit te doen, voeg geleidelijk het wit toe door de bereiding van onder naar boven op te tillen om de chocolade gelijkmatig te verdelen zonder het wit te laten vallen.
  9. Neem een bakvorm, beboter en bebloem deze en voeg de bereiding toe.
  10. Bak op 170°C gedurende 1 uur.
  11. Als de baktijd voorbij is, open de ovendeur en laat de taart afkoelen in de oven voordat u hem uit de bakvorm haalt.
  12. Bestrooi voor het serveren met bloemsuiker en versier met seizoensvruchten.
Flan lactel geitenmelk appelen recept dessert

Kleine flans appel banaan vanille

sorbet Lactel Lichte Start romarijn abrikozen

Abrikozensorbet met rozemarijn