Overslaan en naar de inhoud gaan

Lactel pannenkoekendeeg

Gemakkelijk
1h 20m
Goedkoop

Lactel pannenkoekendeeg

Ingrediënten voor 8 personen

 • 3 eieren
 • 30 cl Lactel Lichte Start® melk
 • 125 g bloem
 • 1 snuifje zout
 • een beetje zonnebloemolie voor de pan

Voor de bereiding van het recept Lactel pannenkoekendeeg, volg deze stappen:

 1. Start de bereiding van het deeg met behulp van een mixer door de eieren, de melk, het bloem en het snufje zout te mengen.
 2. Mix gedurende 1 minuut tot u een homogeen geheel bekomt. Het deeg moet glad zijn.
 3. Qua rusttijd, laat u 30 à 60 minuten rusten.
 4. Giet een beetje olie of boter in de pan en warm deze goed op.
 5. Met behulp van een aangepaste pollepel, giet een beetje deeg in de pan. Zorg ervoor dat de hoeveelheid goed verdeeld is over de hele pan.
 6. Bak op een middelmatig vuurtje tijdens enkele seconden. Draai de pannekoek om met behulp van een spatel (of ze doen springen zoals de traditie het wenst) et bak eveneens deze zijde.

Tip:

Voeg een beetje bloem toe indien het pannenkoekendeeg te vloeibaar is, of melk indien deze te dik is. Eens de pannenekoeken klaar zijn, kan u kleine aalmoezeniers maken en binnenin wat appelmoes voegen. Breng de twee boorden samen en maak vst met behulp van een tandenstoker.

Simple et facile à réaliser, la recette de la pâte à crêpes nappée de compote de pommes ou de confiture est une savoureuse préparation qui constitue un excellent petit-déjeuner pour se régaler en famille. Vous pouvez vous servir de la même recette pour réaliser des gaufres.

 

Eenvoudig en makkelijk voor te bereidene, het recept voor pannenkoekbeslag met appelmoes of jam is een smakelijke voorbereiding die een heerlijk ontbijt vormt voor het gezin. U kunt hetzelfde recept gebruiken om wafels te maken.

De andere variëteiten die we voorstellen voor het Lactes pannenkoekendeeg :

Onmisbaar recept voor tijdens Lichtmis, pannenkoekendeeg kent meerdere varianten. Voor een heerlijk geparfumeerd recept, kan u een soeplepel oranjebloesem toevoegen aan uw voorbereiding, een koffielepel kaneelpoeder of een soeplepel cider.

 

pancakes Lactel geitenmelk cranberries veenbessen

Lichte pancakes met veenbessen

recette orientaalse pannenkoek

Oriëntaalse gezouten pannenkoek