Gebak met konijnenoren

40 minuten
8 mensen
Vegetarisch

Ingrediënten

  • Voor het zanddeeg :
  • 250 g bloem
  • 50 g amandelpoeder
  • 80 g poedersuiker
  • 125 g boter op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • Voor de mascarponecrème
  • 225 g mascarpone
  • 40 g poedersuiker
  • 1 volle tl vanillepoeder
  • 5 el melk Lactel Bio
  • 1 tl citroenzeste (optioneel)
  • Voor de versiering: chocolade-eieren, eetbare bloemen, fruit, suikerparels

Voorbereiding

  1. 1 Bereid het deeg door alle ingrediënten te mengen. Zet 1 uur in de koelkast.
  2. 2 Verdeel het deeg tussen twee vellen bakpapier. Het moet minstens 4-5 millimeter dik zijn.
  3. 3 Leg de vorm van een konijnenhoofd op het deeg en snijd de randen uit met de punt van een mes. Herhaal dit zodat je twee koekjes hebt. Bak de 2 koekjes 15 minuten in een oven voorverwarmd op 160 °C. Zet opzij en laat afkoelen.
  4. 4 Bereid ondertussen de crème door de mascarpone los te maken en de andere ingrediënten toe te voegen. Schep de crème in een spuitzak met een gladde ronde vorm.
  5. 5 Spuit op het eerste koekje laagjes crème. Leg het tweede koekje erop en herhaal de handeling met de crème.
  6. 6 Versier met fruit, bloemen, snoepjes, chocolaatjes, makrons, ...
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Kom meer te weten