Driekoningentaart

15 minuten
12 mensen
Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 ml melk Lactel op kamertemperatuur
  • 10 g instant gist
  • 60 g fijne suiker
  • 500 g bloem
  • 1 tl zout
  • 2 eieren
  • 60 ml neutrale olie
  • 70 g suikerparels (50 + 20)
  • 1 eierdooier
  • 1 boon
  • 1 kroon

Voorbereiding

  1. 1 Los de gist op in de melk Lactel met de suiker. Zet apart.
  2. 2 Doe de bloem en het zout in de kom van een keukenrobot met een kneedhaak en meng.
  3. 3 Voeg er de luchtig geklopte eieren en de olie aan toe. Meng.
  4. 4 Roer beetje bij beetje de melk erdoor. Kneed het deeg glad. Werk af door 40 g suikerparels toe te voegen.
  5. 5 Wikkel dit in een huishoudfolie en laat 2 uren rusten.
  6. 6 Kneed het deeg lichtjes op een met bloem bestrooid werkblad en stop de boon erin. Plaats het deeg in een beboterde savarin bakvorm. Bestrijk met de eierdooier en bestrooi met de overgebleven suikerparels. Bak 30 minuten in een oven voorverwarmd op 200°C.
  7. 7 Laat afkoelen op een rooster. Proef lauw of koud.

TIP/ VARIANT

Lekkerbekken kunnen de suikerparels van het deeg vervangen door chocolade: een gegarandeerd succes bij het hele gezin!

Variantes

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Kom meer te weten