Lactel,
al bijna 50 jaar

Goed opgroeien, wakker worden, spelen, je botten verzorgen, genieten van een lekker ontbijt, koken voor het gezin... waar je ook zin in hebt, Lactel vergezelt je elk moment van de dag door je te brengen wat je nodig hebt.

Onze geschiedenis

Al ruim 50 jaar is Lactel een vaste waarde op de ontbijttafel. Van het gewone melkpak in de eerste fase is het merk vandaag uitgegroeid tot een uitgebreid gamma dat voldoet aan de noden en smaken van iedereen. Ons verhaal is geëvolueerd in lijn met onze engagementen en knowhow

1932
1932
Creatie van het merk Lactel door het bedrijf Lactella
1967
1967
Herintroductie van het merk Lactel door het bedrijf Genvrain, holding van het boerencollectief. Lancering van de gepasteuriseerde verse melk
1988
1988
Lactalis neemt de activiteit over op het vlak van melkconsumptie en wordt de enige eigenaar van Lactel
1990
1990
Lancering van de UHT-melk in flessen. Partnership met de melkerij van Walhorn, gesitueerd in de provincie Luik
1994
1994
Lancering van de eerste flessen 50 cl en 25 cl
2008
2008
Lactalis koopt het merk Danone Nr1 over en doopt het om tot Lactel Nr1. Met deze overname doet het merk zijn intrede op de Belgische markt
2009
2009
Lancering van Lactel Lichte Start
2014
2014
Introductie van het Belgische logo op 1L-flessen om onze lokale verankering te versterken: producten verzameld en verpakt in België
2015
2015
Lancering van de melk Lactel Bio-logic en Lactalis N.V. wordt 100% aandeelhouder van de melkerij in Walhorn
2015
2015
Lancering van Lactel Geitenmelk
2017
2017
Het Logo Lactel Nr1 Energy verandert in Lactel Nr1 Vitality. De melk Lactel Bio-logic heet voortaan Lactel Bio
2017
2017
Lancering Lactel Lichte Start koffie met melk en Lactel Lichte Start Bio
2021
2021
Lancering van de "weidemelk" positionering voor al onze 1L gamma's
Alles goed en wel met Lactel
Alles goed en wel met Lactel

Alles goed en wel met Lactel

In de loop der jaren heeft Lactel verschillende gamma's melk ontwikkeld, aangepast aan alle leeftijden, met als doel u te ondersteunen op de belangrijkste en eenvoudigste momenten van uw leven. U alle voordelen van melk bieden volgens uw behoeften, dat is waar de essentie van Lactel ligt.

Ontdek onze producten
Lokale boeren die onze waarden delen

Lokale boeren die onze waarden delen

Om melk van uitstekende kwaliteit te kunnen garanderen, werkt Lactel nauw samen met haar melkproducenten. Samen delen wij de waarden van Lactel. Om onze band nog sterker te maken, is het van essentieel belang dat de producenten altijd op de hoogte zijn van ons beleid en de gevolgen hiervan.

Ontdek onze boeren
Melkrij van Walhorn

Melkrij van Walhorn

Onze melkfabriek is gevestigd in Walhorn in de Belgische Ardennen op enkele kilometers van de Duitse grens in een mooie streek met veel weilanden.

Alles begint in 1933 wanneer de plaatselijke melkproducenten zich verenigen om de “laiterie coopérative eupenoise” op te richten en boter te produceren.

In 1990 legt Lactel zich toe op de melkfabriek en voorziet deze van een productielijn voor UHT-melk in PEHD-flessen.

Vandaag wordt er elk jaar bijna 500 miljoen liter melk van de plaatselijke producenten naar de melkfabriek van Lactel in Walhorn gebracht. Hier werken meer dan 135 mensen.

Melk is een onmisbare grondstof en de mannen en vrouwen van Lactel zijn onze beste ressource om kwaliteitsmelk op jouw tafel te kunnen zetten.