Luikse wafels

60 minuten
6 mensen
Vegetarisch

Ingrediënten

  • 750 g bloem
  • 250g parelsuiker
  • 250g verzachte boter
  • 42g bakkersgist
  • 30g honing
  • 30cl Lactel Bio melk
  • 30g poedersuiker
  • 30cl water
  • 2 eieren
  • 1 kl vanille of kaneel

Voorbereiding

  1. 1 Om te starten, neem het volgende bij de hand : wafelijzer, bloem, parelsuiker en poedersuiker, verzachte boter, bakkersgist, honing, Lactel Bio melk, water, 2 eieren, vanille of kaneel.
  2. 2 In een grote slakom, meng 500 g bloem met het bakkersgist, het water, de Lactel Bio melk, de poedersuiker en de eieren. Indien u een luchtiger deeg wenst, scheid de eierdooiers van het eiwit en klop het eiwit stijf alvorens het zachjes in het deeg te mengen.
  3. 3 Laat 15 minuten rusten. Voeg dan de verzachte boter toe en de parelsuiker, alsook de honing, de rest van de bloem en de vanille (of kaneel).
  4. 4 Kneed tot een homogeen deeg en laat 45 minuten rusten op een droge plaats op kamertemperatuur.
  5. 5 Voor het bakken met uw wafelijzer, hangt dit veel af van het type wafelijzer. Wij raden u aan om uw wafelijzer goed op te warmen alvorens het deeg er in te leggen.
  6. 6 Eens het wafelijzer goed warm is, giet één koplepel deeg op de platen en laat ongeveer 20 seconden bakken.