1Om te starten, neem het volgende bij de hand : wafelijzer, bloem, parelsuiker en poedersuiker, verzachte boter, bakkersgist, honing, Lactel Bio melk, water, 2 eieren, vanille of kaneel.
2In een grote slakom, meng 500 g bloem met het bakkersgist, het water, de Lactel Bio melk, de poedersuiker en de eieren. Indien u een luchtiger deeg wenst, scheid de eierdooiers van het eiwit en klop het eiwit stijf alvorens het zachjes in het deeg te mengen.
3Laat 15 minuten rusten. Voeg dan de verzachte boter toe en de parelsuiker, alsook de honing, de rest van de bloem en de vanille (of kaneel).
4Kneed tot een homogeen deeg en laat 45 minuten rusten op een droge plaats op kamertemperatuur.
5Voor het bakken met uw wafelijzer, hangt dit veel af van het type wafelijzer. Wij raden u aan om uw wafelijzer goed op te warmen alvorens het deeg er in te leggen.
6Eens het wafelijzer goed warm is, giet één koplepel deeg op de platen en laat ongeveer 20 seconden bakken.