Groene pannenkoeken met geitenkaas en gerookte zalm

20 minuten
5 mensen

Ingrediënten

  • Voor de pannenkoeken
  • 2 eieren
  • 120 g natuuryoghurt
  • 1 el ahornsiroop
  • 180 ml de Lactel Geitenmelk
  • 300 g jonge spinaziescheuten
  • 2 el verse dille
  • Een snufje zout
  • 1/2 kl droge gist
  • 1 klontje boter
  • 140 g bloem
  • Voor de versiering
  • 200 g smeerbare geitenkaas
  • 12 sneetjes gerookte zalm
  • 1 citroen, in parten gesneden
  • Verse dille in kleine boeketten
  • Bieslook, in stukken gesneden

Voorbereiding

  1. 1 Maal in een blender alle ingrediënten "voor de pannenkoeken" tot een homogeen deeg.
  2. 2 Verwarm een pan met antiaanbaklaag, beboter hem een beetje met behulp van keukenpapier.
  3. 3 Giet het mengsel erdoor en kook tot de bovenkant van de pannenkoek gekleurd is.
  4. 4 Ga nog een paar seconden door met koken en herhaal dit voor alle pannenkoeken. Warm houden.
  5. 5 Werk de pannenkoeken af met een beetje geitenkaas, plakjes gerookte zalm en verse kruiden.