Pestocake

15 minuten
10 mensen

Ingrediënten

  • 180 g bloem
  • 3 eieren
  • 10 cl melk Lactel Nr1
  • 10 cl olijfolie
  • 100 g geraspte gruyèrekaas
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 10 g instant gist
  • 4 el pesto
  • 2 el pijnboompitten goudbruin gebakken in een antikleefpan
  • Zout en versgemalen peper
  • 1 cakevorm
  • Bakpapier

Voorbereiding

  1. 1 Klop in een slakom de eieren luchtig met de olie, de melk Lactel Nr1 en de pesto. Voeg bloem, gist en gruyèrekaas toe. Breng op smaak met zout en peper.
  2. 2 Giet de bereiding in een cakevorm bedekt met bakpapier. Plaats in de oven en laat ongeveer 50 minuten bakken in een oven voorverwarmd op 180°C.
  3. 3 Laat de cake een beetje afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen.
  4. 4 Dien warm, lauw of koud op.