Hachis Parmentier met prei

25 minuten
8 mensen

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 350 ml melk Lactel Nr1
  • 10 + 15 g boter
  • 500 g varkens- en rundergehakt
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 3 fijngesneden preien
  • 50 g geraspte kaas
  • Nootmuskaat
  • Zout en versgemalen peper

Voorbereiding

  1. 1 Bak het vlees, de ui en de knoflook in een braadpan, breng op smaak met zout en peper. Zet opzij.
  2. 2 Stoof de prei in 10 g boter, breng op smaak met zout en peper.
  3. 3 Schil de aardappelen en kook ze 10 minuten in kokend gezouten water. Giet ze af. Neem van het vuur, en voeg de melk Lactel Nr1 en 15 g boter toe. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en pureer.
  4. 4 Schik het vlees in een ovenschaal en bedek met de prei en de aardappelpuree.
  5. 5 Bak 25 minuten in een oven voorverwarmd op 200°C.