Overslaan en naar de inhoud gaan

Muffins met spekjes lactose-arm

Gemiddeld
20m
Goedkoop

Muffins met spekjes lactose-arm

Ingrediënten voor 6 personen

  • 260 g bloem
  • 100 g geraspte shapen tome
  • 1 el gist
  • 1 ei
  • 25 cl Lactel Lichte Start® melk
  • 10 cl olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 150 g de spekjes « natuur »     
  • 100 g erwten
  • zout, peper

Voor de bereiding van het recept Muffins met spekjes lactose-arm, volg deze stappen:

  1. Verwarm de oven op 180°C (th 6).
  2. Meng de bloem, de geraspte kaas, de gist en het zout in een slakom.
  3. Anderzijds, klop licht het ei samen met de melk Licht Start®, de olie en de mosterd.
  4. Meng de twee bereidingen en klop samen. Voeg de niet gebakken spekjes en de erwten toe.
  5. Verdeel het mengsel tot ¾ in muffin bakvormpjes (liefst in silicone).
  6. Bak tijdens 20 minuten, totdat de muffins goed gestegen en goudbruin zijn.
  7. Haal uit de oven en laat afkoelen. Leg er een droge vaatdoek op.

Tip : U heeft niet alles kunnen opeten? Dan hebben we goed niets. U kan ze later ook opeten. Verpak de overblijvende muffins in vershoudfolie. U kan ze zo nog één week bewaren.

dessert Lichte Start Bio

Porridge

cake salé lait de chèvre

Gezouten cake met courgetten, gekonfijte tomaten en granen