1Maak eerst de bechamel klaar. Smelt de boter op een zacht vuur.
2Voeg de bloem toe. Ontbind een paar seconden op het vuur tot het mengsel schuimig wordt.
3Voeg in één keer de koude Lactel Lichte Start® melk toe. Zout en peper. Meng tot het indikt.
4Laat ongeveer 10 minuten koken op een zacht vuurtje, roer af en toe.
5Nu de lasagnes ! Schil en snij grof de ajuinen, de look, worden en selderij.
6Bak de spekjes goed samen met de provencaalse kruiden in een pan met een beeetje olijfolie. Voeg de groenten toe en bak gedurende 5-6 minuten door regelmatig te roeren.
7Voeg het rundergehakt toe en de tomaten. Voeg eveneens water bij die u met behulp van één van de lege conserven vult.
8Zout, peper en voeg wat basilicum toe.
9Breng aan de kook, verminder het vuur et laat tijdens 45 minutes bedekt koken.
10Verwarm de oven op 190°C (th.6).
11Haal van het vuur, voeg de parmesaan toe en enkele blaadjes basilicum.
12Leg een dikke laag saus op de bodem van een ovenschaal. Leg de blaadjes lasagne, dan 1/3 van de bechamel. Herhaal dit op 3 lagen en beindig met de bechamel en de parmezaan.
13Leg enkele blaadjes basilicum en olijfolie. Bedek met alumiumfolie en schuif tijdens 20 minuten in de oven. Verwijder de aluminium en bak nog tijdens 35 minuten.
14Dien warm op.
TIP
Het geheim voor nog lekkerdere lasagnes? Ze smaken nog beter heropgewarmd !