Muffins met spekjes lactose-arm

20 minuten
6 mensen
Lactose vrij

Ingrediënten

  • 60 g bloem
  • 100 g geraspte shapen tome
  • 1 el gist
  • 1 ei
  • 25 cl Lactel Lichte Start® melk
  • 10 cl olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 150 g de spekjes « natuur »
  • 100 g erwten
  • zout, peper

Voorbereiding

  1. 1 Verwarm de oven op 180°C (th 6).
  2. 2 Meng de bloem, de geraspte kaas, de gist en het zout in een slakom.
  3. 3 Anderzijds, klop licht het ei samen met de melk Lactel Lichte Start®, de olie en de mosterd.
  4. 4 Meng de twee bereidingen en klop samen. Voeg de niet gebakken spekjes en de erwten toe.
  5. 5 Verdeel het mengsel tot ¾ in muffin bakvormpjes (liefst in silicone).
  6. 6 Bak tijdens 20 minuten, totdat de muffins goed gestegen en goudbruin zijn.
  7. 7 Haal uit de oven en laat afkoelen. Leg er een droge vaatdoek op.

TIP

U heeft niet alles kunnen opeten? Dan hebben we goed niets. U kan ze later ook opeten. Verpak de overblijvende muffins in vershoudfolie. U kan ze zo nog één week bewaren.