Vegetarische broodpudding

15 minuten
6 mensen
Lactose vrij
Vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 g oud brood
  • 6 eieren
  • 400 ml melk Lactel Lichte Start
  • 1 bol mozzarella, in blokjes gesneden
  • 2 el zwarte olijven
  • 8 kerstomaatjes, in vier gesneden
  • 1 courgette, in kleine blokjes gesneden
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 scheutje olijfolie
  • Bieslook
  • Piment d’Espelette (optioneel)
  • Zout en peper

Voorbereiding

  1. 1 Snijd het brood in grote blokjes.
  2. 2 Klop de eieren met de melk Lactel Lichte Start. Breng op smaak met zout, peper, piment d’Espelette en bieslook. Voeg de mozzarella, de olijven, de kerstomaatjes, de courgetteblokjes en de Parmezaanse kaas toe.
  3. 3 Bestrijk de bodem van een gratineerschaal met een beetje olie. Leg het brood erop en giet de bereiding erover.
  4. 4 Bak 40 minuten in een oven voorverwarmd op 180 °C.

Tip

Wist je dat in België voedselverspilling in het huishoudelijk afval van de consumenten wordt geschat op 5,6 tot 19 kg per inwoner en per jaar? Laat daarom je inspiratie de vrije loop met de restjes uit de koelkast om voedselverspilling thuis zoveel mogelijk te beperken!