Aardappelgratin lactose-arm

15 minuten
4 mensen
Lactose vrij
Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 1 teentje look
  • 30 g boter
  • 50 g geraspte kaas
  • 30 cl Lactel Lichte Start® melk
  • 1 ei
  • Muskaatnoot
  • Zout, peper

Voorbereiding

  1. 1 Verwarm de oven op 180°C (th.6).
  2. 2 Schil de aardappelen en snij in dunne sneetjes.
  3. 3 Bestrijk een ovenschotel met het gepelde teentje look en snij in kleine stukken. Wrijf de schotel in met 15g boter.
  4. 4 Verspreid de aardappelen in de schotel en bedek met de helft van de geraspte kaas. Zout, peper en besprenkel met de muskaatnoot.
  5. 5 Breng ¾ van de melk Lactel Lichte Start® aan de kook en giet er over.
  6. 6 Bak tijdens 50 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. 7 Meng 2 à 3 keer met behulp van 2 vorken tijdens de kookperiode.
  8. 8 10 minuten voor het einde van de kooktijd, klop het ei tot omelet met zout, peper en muskaatnoot en de rest van de melk. Giet over de aardappelen.
  9. 9 Besprenkel met de rest van de geraspte kaas en nootjes boter. Leg nog enkele minuten in de oven totdat de saus wat indikt.
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Kom meer te weten