Quiche met zalm lactose-arm en zonder gluten

15 minuten
4 mensen
glutten-free
Lactose vrij

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 250 g speltmeel of boekweitmeel of granen of wit
  • 1 kl Lactel Lichte Start® melk
  • 1 ei
  • 125 g boter + 20 g voor de gietvorm
  • 1 snufje zout
  • Voor de bereiding:
  • 3 eieren
  • 25 cl Lactel Lichte Start® melk
  • 350 g verse zalm zonder vel en zonder graten
  • ½ bos versnipperde peterselie
  • zout, peper

Voorbereiding

  1. 1 Verwarm de oven op 180°C (th7).
  2. 2 Bereid het deeg : meng met de toppen van de vingers alle ingrediënten (de boter moet zacht zijn en in kleine stukken gesneden). Vorm bolletjes, bedenk en zet koel.
  3. 3 Intussentijd, meng de eieren met de melk Lactel Lichte Start®, de peterselie, zout en peper.
  4. 4 Leg het deeg op een bebloemde werkblad, rol uit en leg daarna in een beboterde gietvorm.
  5. 5 Pocheer de verse zalm in kokend water tijdens 3-4 minuten. Lek af, verkruimel en leg op het deeg.
  6. 6 Giet het mengsel met de eieren en de melk Lichte Start® er over.
  7. 7 Bak gedurende 30 minuten totdat de taart mooi goud is.

Tip

U het leven eenvoudiger maken? Gebruik dan sneetjes gerookte zalm in de quiche in plaats van verse zalm.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Kom meer te weten