Quiche lorraine zonder deeg, zonder gluten en lactose-arm

10 minuten
4 mensen
glutten-free
Lactose vrij

Ingrediënten

  • eieren
  • 60 g rijstmeel + 1 el voor de gietvorm
  • 30 cl Lactel Lichte Start® melk
  • klontje boter
  • 60 g geraspte emmentaler
  • 200g spekjes (natuur of gerookt)
  • zout, peper

Voorbereiding

  1. 1 erwarm de oven op 210°C (th 7).
  2. 2 Klop de eieren, samen met de melk Lactel Lichte Start® in een slakom en voeg daarna de bloem toe. Meng goed totdat u een glad en homogeen deeg bekomt.
  3. 3 Beboter de gietvorm en leg de ongebakken spekjes er uniform in. Giet het mengels met de eieren en de melk Lichte Start® er over.
  4. 4 Besprenkel met de geraspte kaas en leg ongeveer 30 minuten in de oven. De quiche moet goudkleurig en zacht zijn.

TIP

Wenst u eens een ander deeg dan bladerdeeg? Dan kan u even goed kruimeldeeg gebruiken. Zet de quiche koel indien u hem koud wenst op te eten. Ze zal even lekker zijn ! Voor meer smaak, aarzel niet om ajuin toe te voegen.

Quiche kan ook als aperitief geserveerd worden door ze in kleine stukken te snijden.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Kom meer te weten