Beignets in de oven

45 minuten
12 mensen
Lactose vrij
Vegetarisch

Ingrediënten

  • 120 ml melk Lactel Lichte Start Bio
  • 20 g boter op temperatuur
  • 50 g suiker
  • een zakje vanillesuiker
  • 320 g bloem
  • 7 g instant gist
  • 1 ei
  • Garnituur naar keuze: fijne suiker, confituur, banketbakkersroom, chocoladepasta, ...

Voorbereiding

  1. 1 Verwarm de melk Lactel Lichte Start Bio, de boter en de 2 soorten suiker op een heel laag vuur. Zet opzij.
  2. 2 Meng de bloem en de gist. Voeg het losgeklopte ei toe en roer het melkmengsel erdoor. Het deeg moet homogeen en glad zijn.
  3. 3 Laat 1 uur rijzen onder een vochtige handdoek of huishoudfolie.
  4. 4 Druk de lucht uit het deeg en rol het deeg uit op een licht bebloemd werkblad met een deegroller tot een dikte van 2 cm. Maak met een uitsteekvorm cirkels met een diameter van ongeveer 5 cm.
  5. 5 Schik ze op een bakplaat met bakpapier. Laat 45 minuten rijzen.
  6. 6 Bestrijk met een beetje melk en bak 12 minuten in een oven voorverwarmd op 180°C.
  7. 7 Bestrijk de beignets met kokend water en bestrooi ze met suiker als je ze uit de oven haalt.

Tip/Variant

Deze beignets zijn heerlijk om lauw te proeven, maar ze kunnen ook op kamertemperatuur worden gegeten. Verwen jezelf met de garnering! Tip: wij zijn fan van beignets gevuld met confituur!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Kom meer te weten