Garnituur naar keuze: fijne suiker, confituur, banketbakkersroom, chocoladepasta, ...
Voorbereiding
1Verwarm de melk Lactel Lichte Start Bio, de boter en de 2 soorten suiker op een heel laag vuur. Zet opzij.
2Meng de bloem en de gist. Voeg het losgeklopte ei toe en roer het melkmengsel erdoor. Het deeg moet homogeen en glad zijn.
3Laat 1 uur rijzen onder een vochtige handdoek of huishoudfolie.
4Druk de lucht uit het deeg en rol het deeg uit op een licht bebloemd werkblad met een deegroller tot een dikte van 2 cm. Maak met een uitsteekvorm cirkels met een diameter van ongeveer 5 cm.
5Schik ze op een bakplaat met bakpapier. Laat 45 minuten rijzen.
6Bestrijk met een beetje melk en bak 12 minuten in een oven voorverwarmd op 180°C.
7Bestrijk de beignets met kokend water en bestrooi ze met suiker als je ze uit de oven haalt.
Tip/Variant
Deze beignets zijn heerlijk om lauw te proeven, maar ze kunnen ook op kamertemperatuur worden gegeten. Verwen jezelf met de garnering! Tip: wij zijn fan van beignets gevuld met confituur!